Japanin pääministeri on varoittanut, että maa lakkaa “toimimasta yhteiskunnana”, jos väestön väheneminen jatkuu

[Source]

Japanin pääministeri Fumio Kishida on julistanut kiireellisen politiikan tarpeen maan laskevan syntyvyyden torjumiseksi ja kutsunut sitä “nyt tai ei koskaan”.

“Japani on sen partaalla, voimmeko jatkaa toimintaansa yhteiskunnana”, Henkilökohtaisesti kertoi lainsäätäjille Eduskunnan tämänvuotisen istunnon avajaisissa maanantaina. “Lapsia ja vanhemmuutta koskevaan politiikkaan keskittyminen on ongelma, jota ei voi odottaa eikä sitä voida julkaista.”

Viime vuosina, Japani – tuskin väestöä 125 miljoonaa – on kohdannut nopean laskun syntyvyys. Vuonna 2022 maassa oli ennätyksellisen vähän syntyneitä alle 800 000. Tutkimuksen mukaan Lansetti Vuonna 2020 Japanin väestön odotetaan laskevan alle 53 miljoonan ihmisen vuosisadan loppuun mennessä nykyisellä vauhdilla.

Ongelman ratkaisemiseksi Kishida väitti kaksinkertaistavansa hallituksen lastenohjelmien rahoituksen kesäkuuhun mennessä ja julkisti suunnitelmansa uuden valtion viraston perustamiseksi lapsille ja perheille, jonka odotetaan aloittavan toimintansa huhtikuussa 2023.

Lisää NextSharkista: AAPI-naiset ennätysivät korkeimman pitkäaikaistyöttömyyden COVID-19:n aikana

“Meidän on rakennettava lapsilähtöinen yhteisötalous tilanteen kääntämiseksi [low] syntyvyys”, pääministeri sanoi selitti.

Vaikka kansallinen hallitus on aiemmin yrittänyt toteuttaa samanlaisia ​​politiikkoja ja kannustimia synnytyksen edistämiseksi, ne ovat toistaiseksi epäonnistuneet.

Yhtenä maailman kalleimmista paikoista lapsen kasvattamiseen Japanin syntyvyyden lasku johtuu nousevista elinkustannuksista, naisten työllistymis- ja koulutusmahdollisuuksista, paremmasta ehkäisyn saatavuudesta, osallisuuden ja yksilön vapauden puutteesta, yrityskulttuurista ja vaikeista taloudellisista oloista. ehdot.

Lisää NextSharkista: Filippiiniläis-amerikkalainen sairaanhoitaja, jota häirittiin veden ja maskien jakamisesta BLM:n mielenosoituksen aikana New Jerseyssä

Japanissa jatkuvan kriisin lisäksi elinajanodote on noussut Japanissa merkittävästi ja saavuttanut mediaani-iän 49 vuoteen.

Japanin väestö on yksi maailman vanhimmista – toiseksi vain Monacon jälkeen – ja kasvava iäkäs väestö merkitsee työvoiman vähenemistä ja mahdollisuutta menettää viidesosa väestöstään vuoteen 2050 mennessä.

Mutta Japanin kriisistä huolimatta asukkaat ja konservatiiviset hallituksen virkamiehet ovat pysyneet vihamielisesti maahanmuuttoa kohtaan.

Lisää NextSharkista: Kiinalainen nainen, joka elätti 29 sentillä päivässä, kuolee aliravitsemuksen aiheuttamiin komplikaatioihin

Aiheeseen liittyviä tarinoita:

Pidätkö tästä sisällöstä? Lue lisää NextSharkista!

Melbournen kiinankielinen autokoulu pahoittelee ilmoitusta, joka kutsuu naisohjaajia arkaiksi ja heikkoiksi

Leave a Comment